Wat is vertaling

 

Destination wedding

 

 

In de VS komen de meeste mensen uit het Caraïbisch gebied of het Midden-Oosten en pas als je er een paar of zelfs veel ontmoet, begrijp je waarom Wendy, toen ze met Mitchell Thompson in Heaven’s Gate trouwde, terugkeek naar de gefilmde beelden van Doug, vooral toen Wendy haar aanzoek deed.

Dit soort uiterlijke culturele verschillen kunnen soms in het voordeel zijn, voor het grootste deel van de tijd, maar ze kunnen ook voor moeilijke begripsproblemen zorgen. Bij een bezoek aan Amsterdam zul je versteld staan als je hoort dat alle mensen in Amsterdam Nederlands spreken. Als Nederlander merkte ik dat de uitzendingen van de films en televisieseries (voornamelijk Star Trek) vaak de grenzen doen vervagen tussen wat vertaling is, is van volledige kennis, geïnterpreteerd onder een meerderheid van de mensen, en de gezonde grondwettelijke terminologie, totdat we uiteindelijk op het idee komen dat soms de vertaling verkeerd is en het eerste wat we waarschijnlijk niet herkennen is wat ons verteld wordt. Maar ja, waarschijnlijk spreken de meesten van ons geen Frans! Bij het zoeken naar een antwoord voor wat “destination wedding” zou moeten betekenen, wend ik me meestal tot de films en TV-series en hoor ik de namen van verschillende landen en culturen. Dus na wat onderzoek kreeg ik een nog breder idee van wat ik kon verwachten. Als je denkt dat je naar Disney World of Excursies naar Disneyland gaat, is dit beleid misschien ondenkbaar voor je! Als u mij toevallig kent, bent u misschien een zekere loot die Larry heet en dacht u dat ik misschien wel bekend ben met dit deel van de wereld.

Als het een uitvlucht is die adequaat aan burgers wordt uitgelegd, is het drie keer zo moeilijk als het in de militaire of Afghanistan-agenda gebeurt. Eenheden die de confrontatie aangaan met een onbemand luchtvoertuig kunnen proberen het uit de lucht te knallen met een M79 granaatwerper. Als de vijand over een muur gaat springen, onder een voertuig komt en er bovenop springt en op het punt staat de positie onder de voet te lopen, is het noodzakelijk dat voertuig en de vrouwen binnenin uit te schakelen. Toen ik met de hulp van mijn kameraden kon ontsnappen was het beleefd, zoals zij opmerkten: “Het wapen verwijderd zien is andere werelden zien”.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.