Voordelen van Epoxy Vloer Coatings

 

Coating vloeren Tilburg

 

 

 

 

Voor deze vloercoatings zijn geen chemicaliën nodig omdat lijm, epoxy of verharder moeten worden gemengd en vervolgens over het oppervlak van elke vloer progressieve lagen moeten worden aangebracht. Deze hoge graad en lage temperatuur ondervloer toepassingen tegen te gaan van de traditionele chemische toepassing methoden meestal gebruikt voor vloeren. Als een extra voordeel, epoxy vloeren en de hoge geleidbaarheid onder-vloer methode hebben zeer weinig krimp omdat epoxy stolt bij kamertemperatuur. Om deze reden in de auto-industrie, epoxy werkt zelfs op krachtoverbrenging oppervlakken.

Deze ondervloer methode en coating is niet alleen toepasbaar op betonnen vloeren, maar ook op tegels, vinyl en de meeste vloertegels, primer platen, epoxy lijstwerk en decoratieve producten met watervaste, French polish en glanzende afwerkingen. In feite kan epoxy vloercoating zelfs worden gebruikt voor decoratieve toepassingen, waaronder mozaïek en tegelvoegen, en zelfs voor architecturale wonderen.

De fysische en chemische eigenschappen van epoxy zijn in de afgelopen 80 jaar maar liefst 10 keer verbeterd om te kunnen voorzien in de servicebehoefte van vloeren. Epoxy vloer coating of ondervloer coating is een van de meest geïnnoveerde en geavanceerde bouwmaterialen op de markt van vandaag. De ongelooflijke plastificerende en oplosbare eigenschappen van epoxy kunnen complexe objecten, zoals de buitenkant van gebouwen, rond te vormen.

Elke dag doen mensen hun deel om de vraag naar industriële gassen en brandstoffen te verminderen. De toegenomen vraag naar deze conventionele brandstoffen heeft ertoe geleid dat de kosten voor verwarming en koeling zijn gestegen. Wat betekent dit nu voor de consument? Aangezien de gemiddelde consument vele uren in zijn huis doorbrengt, kunnen de resultaten van het feitelijk minder betalen voor verwarming en koeling verbluffend zijn.

De waarde van coatings van ondervloeren zal altijd blijven bestaan, aangezien deze producten kosteneffectieve alternatieven blijken te zijn voor conventionele bouwmaterialen.

Zeer veelzijdig voor vele toepassingen

Milieuvriendelijke coatings voor ondervloeren kunnen worden gebruikt om het interieur van woningen te verfraaien, omdat ze sterk en bestand zijn tegen alle soorten slijtage. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in water- en vlekbestendige versies, waardoor ze kunnen worden geselecteerd voor toepassingen in badkamers, keukens, wasserettes, vloeren, muren en leefruimten buitenshuis.

Een van de grootste voordelen van deze coatings is dat ze gemakkelijk kunnen worden hersteld als ze ooit worden beschadigd en dat de oude coating wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe, zodat het milieu gezond blijft.

Acrylepoxy’s hebben een grote verscheidenheid van commerciële, industriële en residentiële toepassingen

Snel en gemakkelijk aan te brengen zonder dat een operator aan te pas hoeft te komen, het gebruik van een roller, pad of borstel zorgt voor een gemakkelijke reiniging

Een assortiment korrels onder druk is beschikbaar van 2 tot 10 milalen in een minimumbereik voor veel producten, waardoor het ideaal is voor zelfs de zwaarste bestrijdingstoepassingen

Verkrijgbaar in een brede selectie van korrels met verschillende textuur, voor toepassing op talrijke klussen

Verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren en 3.000 Pascals donkerste beschikbaar, zodat consumenten en ontwerpers om te selecteren op basis van welke kleuren en tinten passen bij hun specifieke behoeften en smaak

Comfortabel in gebruik, ideaal voor gebruik op een verscheidenheid van oppervlakken, zoals schuim om te sjabloneren, muren, vloeren, kunst en graffitiverwijderingsgebieden

Sommige zijn niet-toxisch

Bestand tegen lage temperaturen

Goedkoper dan met een kwast, omdat er minder water nodig is en dus tijd en energie wordt bespaard

Hoewel er veel voordelen zijn aan op acryl gebaseerde producten, zijn er toch ook enkele nadelen te overwegen:

Droogt langzaam

Het gebruik van voorgemengde oplossingen is noodzakelijk om de consistentie van de epoxy en snelle droogtijden te bereiken.

De epoxycoating is zeer hittegevoelig en kan het gebruik van hoogverhitte watersystemen, zoals die in de voedingsindustrie worden gebruikt, verhinderen

lees meer:

Grindvloeren Tilburg 

Gietvloeren Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.