Visuele beweging – een overzicht

Visual storytelling

 

 

 

Als je dat nog niet doet, probeer dan deze gids voor visuele storytelling.

En hoe zit het met beeldmanipulatie?

Net als elke andere datavisualisatie kunnen beelden op zeer uiteenlopende manieren worden gemanipuleerd. Simulaties, grafieken, borden of geanimeerde GIF’s kunnen worden gebruikt om hulpmiddelen voor analyse te illustreren.

Voor het samenvatten van gegevens kunnen afbeeldingen in tabel- of vectorformaat worden gebruikt; of u kunt afbeeldingen gebruiken om procedures te onderscheiden en taken te beheren.

Wat voor soort beelden vinden mensen mooi?

ESPN’s Edward Asner heeft de afgelopen decennia een mooie carrière gemaakt van het presenteren van welsprekend gepresenteerde informatie. In een beroemd stuk uit 1999 introduceerde hij mijn favoriete visuele tool, Choropleth, door een grappige tekst te schrijven en een tweet te geven. Asner’s Choropleth was het eerste esthetisch consistente staafdiagram. Het toonde een reeks lijnen, verticaal en horizontaal gepositioneerd en met de r-waarde (de verhouding van het kwadraat van de kwadratische wet). Deze grafiek was zeer uniek.

Asner’s aanpak maakte van Choropleth een de facto standaard. Het werd overgenomen door iedereen, van CityLab tot Wall Street Journal en aangeduid als “Make Choropleth Your Own”.

De populariteit van Choropleth is sindsdien afgenomen. Maar ook al zijn de grafieken verouderd, het uitgangspunt en de onderliggende benadering blijven relevant. Hetzelfde geldt voor grafieken zoals Diagram.

In mijn cursus geef ik informatie gevisualiseerd op verschillende manieren die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. De schattingskandidaten worden gegeven in het gebied met het label “Dimensies”. Dit soort voorbeelden werken goed als interactieve visualisaties op het web en op mobiele apps.

Een ander goed punt van zowel Choropleth als Diagram (via Asemad bijvoorbeeld) is dat het in wezen originele creaties zijn. Geen enkel ander grafiekenpakket heeft een bijna ongewijzigd uiterlijk of gevoel, maar hun hoofdconcepten werden beïnvloed en omgezet in vele afgeleiden ( Diagram doet een paar dingen anders).

Dus, wat is het doel van deze post? Edward Asner te feliciteren en u aan te moedigen zijn website te bezoeken en meer van zijn tweets te lezen.

Het hoofddoel van de auteur was om het uitzicht van de Choropleth grafiek te verbeteren en om het meer interactief te maken, zodat het de standaard staafdiagram zou kunnen worden. Dienovereenkomstig, tikte hij op Diagram, creëerde een paar vriendelijke graphics, hertypte de grafiek javascript code zodat het op natuurlijke wijze kon sterven met het einde van de Vue.js levenscyclus en nam Choropleth op de site op (de code is momenteel actief en beschikbaar op Github).

En dit is waar de volgende stappen een beetje lastig zijn. Het doel van deze post is om je aan te moedigen de Choropleth layout te gebruiken, gegenereerd door Diagram. Dit zal ons helpen om de padinfsl code tot een minimum te beperken en de kwaliteit ervan te verbeteren. Idealiter zullen we migreren naar Diagram’s gloednieuwe, veel mooiere volgende release (v6.7). Dan zullen we de grafiek cross-site publiceren, gebruikmakend van de beide eindpunten die Diagram ook bevat. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden.

Sommige functies van Choropleth zijn nog niet geïmplementeerd. Sommige componenten (ook al is het handvat van de eindpunten hetzelfde) tekenen laat, bijvoorbeeld de scrollbar. Je zult misschien ook merken dat, wanneer je op een fractie of lijn van het diagram klikt, er een kleine witte rechthoek is. Dit lijkt op een @mixedcase JavaScript variabele die kan worden gebruikt om de gebruikte kleur te standaardiseren voor het oplossen van het probleem. Er bestaat echter geen eenvoudige oplossing voor alle mogelijke kleuren. Daarom heb ik besloten om het diagram te publiceren buiten de Choropleth animatie eigenschap (omdat de code nog in ontwikkeling is). Het is dus mogelijk om permanent naar het diagram te verwijzen, zelfs als er een animatie op het diagram staat.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om een reactie achter te laten of mij rechtstreeks te schrijven. Ik ben altijd blij om uw gedachten en ideeën te horen.

En nu, laten we eens kijken wat Choropleth te bieden heeft.

De nieuwe lay-out

Elke tweede grafiek heeft een element (een wizard of een gegevensmassa) dat een grafiek heeft gegenereerd. De grafiek is opgebouwd uit twee horizontale lijnen en twee verticale balken. Alle visuele elementen zijn gemaakt door het combineren van verdelingen en elementen die geplaatst zijn na het overschrijden van enkele grenzen. Het op en neer bewegen van de segmenten is waarschijnlijk niet erg aantrekkelijk, bijvoorbeeld wanneer het gaat om absolute waarden.

Eerst is er het grafiekelement. Het is samengesteld uit twee horizontale lijnen: de eerste schiet van gg BINNEN het eerste segment, lijnt zich dan uit onder het eerste en lijnt zich dan uit ten opzichte van het laatste. Dit wordt het trek segment genoemd. Het heeft twee methodes om te bewegen die we zullen onderzoeken. Interne verplaatsing en Externe verplaatsing. Externe verplaatsing is heel anders dan interne verplaatsing.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.