Hoe lang is je log

Lokaal hout

 

 

 

Deze wijdverspreide houtzwendel moet een van de vele handelaars zijn die een fortuin proberen te verdienen aan nietsvermoedende huiseigenaren die op zoek zijn naar meubels van echt lokaal hout. Ik vraag me af of zijn attaché, die toevallig een voormalige eigenaar van het bedrijf is, een percentage van de verkoop krijgt, vanwege zijn connecties op hoog niveau?

Door deze timmerlieden en handelaars hebben vele steden pogingen ondernomen om de praktijk hard aan te pakken. Zo worden er bijvoorbeeld magneten verstrekt door stadsambtenaren, om verspilling van groenhout te helpen voorkomen.

Grotere steden als Seattle hebben stappen ondernomen om een einde te maken aan de lobby van de industrie. Een commissie van stadsambtenaren is bijeengekomen en heeft redenen gevonden om de industrie te steunen. Jammer genoeg hebben ook de leden hun stem laten horen en zich verzet tegen de magneet-eis, waarbij zij verklaarden dat zij het wetsvoorstel weliswaar steunen, maar het niet willen afdwingen en dachten dat het uiteindelijk weer zal worden gebruikt om de industrie veel geweld aan te doen, tijdens het komende bouwseizoen.

Dagvaarding van de straat: Zijn er Haspeakers met vergunning in onze gemeenschap? Wat is hun beroep? Hoe lang zijn ze al aan het werk? Hoe oud zijn deze timmerlieden eigenlijk?

Wie geeft vergunningen af? Uit gesprekken in mijn omgeving blijkt dat een bouwhandel geen vergunningen extern kan aanbieden. De handelaar pakt gewoon de telefoon en belt zijn lokale adviseur. Als ze wel certificaten op het niveau van technici aanbieden van bijvoorbeeld het Taxatie Instituut, dan moeten de prijzen van deze certificaten minstens even goed zijn als die van de eigenlijke timmerman.

Er zijn vandaag duizenden verkopers op de markt. De vaardigheid is wat nodig is om de beschikbare posities in te vullen. Hoelang is iemand een jaar bezig geweest om het vak te leren? Hoe lang heeft iemand getraind voor dit soort werk?

Er zijn heel wat middelen nodig om 7.500 vierkante meter bouwruimte aan een particulier te verhuren. Stapel alle rekken, manden, dozen, enz., die tijdens een schilder- en timmerproject zijn gemaakt. Hoeveel klusjesmannen hebben we nodig om dit gebouw te ondersteunen, vooral omdat het met de hand zal worden gedaan? Zelfs als het een flatgebouw of een klein huis is, moet men toch matrassen hebben om op te slapen, dus een extra bedrawn voor slaapruimte zal zeer nuttig zijn.

Indien de timmerlieden en aannemers moeten afhaken en teruggaan naar hun bouwplaats om over de nodige bouwuitrusting te beschikken om de klus te klaren, zullen zij uiteraard meer geld in rekening moeten brengen. Het is hun tijd meer dan waard. De hoeveelheid tijd die de timmerman hier aan een klus kan besteden is gering, maar de kosten van het inhuren van een eenheid van hen zijn aanzienlijk. Door hun de nodige leveringen te verschuldigd te zijn, incorporeert de timmerman zichzelf als een kostenklant van hen. Het voordeel is dat de timmerman er ook voor kiest zijn eigen werven op hun kosten aan te leggen, hetgeen zijn overhead aanzienlijk vermindert.

lees meer:

duurzame meubels (focus)

lokaal hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.