Hoe kiest u een hypotheek?

Wat is mijn huis waard

 

 

 

 

Taxaties zijn routinediensten die worden aangeboden door makelaars, kredietverstrekkers en particulieren die zich bezighouden met het kopen of herfinancieren van een huis, maar zijn niet bij wet verplicht. Gewoonlijk wordt een taxateur in dienst genomen door de afzonderlijke partijen die een hypotheek afsluiten en zodat je weet wat is mijn huis waard. De traditionele taxaties worden uitgevoerd nadat is nagegaan of alle geldende bibliotheken, zoals die voor agenten, makelaars, flippantaxateurs en verzekeringsmaatschappijen, aanwezig zijn.

De kredietverstrekkers bestaan uit banken, spaar- en kredietmaatschappijen, hypotheek- of obligatiemaatschappijen en spaar- en kredietverenigingen. De concurrentie in deze sector is zeer scherp voor een sterke markt. Zij moeten in staat zijn de taxatiekosten te dekken zonder dat dit ten koste gaat van hun winst.

Herwaardering voor hypotheekverstrekkers wordt gedaan om twee redenen – een is gewoon om veilig te zijn en ervoor te zorgen dat zij hun verantwoordelijkheden hebben gedaan en aansprakelijk zijn voor de lening die zij gaan maken; en de tweede is om hypotheektarieven of hypothecaire leningen te krijgen die hen winst geven.

Taxaties worden verricht door een taxateur die van staat tot staat een vergunning heeft en die ofwel rechtstreeks in dienst is van de kredietgever ofwel werkt voor een taxatiebedrijf van derden. De kredietgever kan een taxateur kiezen of kan een opdracht geven via de opdrachten van het bedrijf.

Hypotheekverstrekkers bestellen taxatierapporten op basis van de marktwaarde van het onroerend goed. Dit is gebaseerd op de theorie dat degenen die hun huis van de hand willen doen, op het juiste moment zullen kopen en geld op andere plaatsen zullen inzetten, zodat het uiteindelijk in hun voordeel zal werken. Deze theorie wordt niet altijd toegepast en de discussie over markttiming is een geheel andere benadering.

Hypotheekverstrekkers beschouwen een hypotheek als een financiƫle instelling van derden. Zij bestellen eenmalig taxaties en de taxateur bevestigt de waarde van het huis volgens de regels van de hypotheekverstrekker. De meeste kredietverstrekkers innen een vergoeding om een taxatie uit te voeren.

Wanneer de aanvraag wordt verwerkt, worden taxaties besteld door de geldverstrekker. De geldverstrekker bestelt eerst taxaties omdat het, zoals reeds gezegd, noodzakelijk is voor een hypotheekverstrekker om de waarde van het onroerend goed te kennen. De taxateur werkt voor de geldverstrekker en zal een en ander doen wat in overeenstemming is met de volgende drie vereisten:

1. De taxateur moet onafhankelijk zijn en met niemand verbonden zijn tijdens het uitvoeren van een woningtaxatie. De geldschieter moet ervoor zorgen dat de taxateur de taak kan uitvoeren volgens de richtlijnen van de geldschieter.

2. De taxateur moet voldoende bekend zijn met de stad, de gemeente, de staats- en federale belastingen, de mijlen, de bushels, en de acreage die betrokken zijn bij het gebied van het huis dat moet worden getaxeerd. Bijvoorbeeld, als u in Atlanta, Georgia woont en 4 mijl rijdt naar Elmore, Mississippi, mag uw taxatie niet meer dan 4 mijl bedragen.

3. Een taxateur moet vertrouwd zijn met de regionale en plaatselijke marktvoorwaarden.

Al met al moeten taxaties van onroerend goed doen denken aan een garage in SW Florida, afgezonderd van buren, SFR’s van buren, kleine acreage, en weinig acreage. U kunt 20 acres hebben, maar alleen de vierde acre mag worden gebruikt en getaxeerd. Het selecteren van een woning die u verkoopt vanwege zijn goedkope areaal is een slechte reden, omdat u betaalt nutsvoorzieningen en belastingen meer per acre dan je eigenlijk doet.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.