Hoe bepaal je de waarde van je huis?

Taxateur Dordrecht

 

 

 

 

 

Taxatie: Wat is het?

De meest gebruikelijke methode die wij gebruiken om de waarde van onroerend goed te bepalen, wordt de marktwaardebenadering genoemd. Dit komt het meest voor wanneer een huis wordt geherfinancierd, of verkocht. Het wordt ook gebruikt in gevallen waarin een deskundige makelaar wordt ingeschakeld om te proberen eigendommen te verkopen.

De belangrijkste reden waarom woningen worden gekocht of verkocht, is vanwege de financiële voordelen. Als het gaat om het kopen van een huis kunt u duizenden dollars van de prijs afschaven. We weten dat als we “de wiskunde” doen dat alle kosten die betrokken zijn bij de aankoop van een huis zeer klein zijn in vergelijking met het daadwerkelijk kopen van een huis.

Dus, u zult het ermee eens zijn dat de marktwaarde van het huis wordt bepaald door de huidige marktstroom…. toch? Nou, niet altijd…. als je net iets dieper kijkt, wordt de waarde van een huis bepaald door emotie. Voor hoeveel heeft dat huis verkocht in de afgelopen 5 of 10 jaar? Ligt de getaxeerde waarde binnen 10% van de werkelijke verkoopprijs?

…. Is het huis getaxeerd op een prijs die de huiseigenaar 2% of 5% van de vraagprijs oplevert? Is de marktwaarde daar?

Een probleem doet zich voor met de “isure” markt; mensen zullen vaak een huis overprijzen dat bijna op marktwaarde is. In een “luxe” markt, zullen mensen vaak onder de prijs van een huis met 5% tot 15%

Een verkoper zal meer gemotiveerd zijn om te verkopen en een laag bod aannemen als dat betekent dat hij een hogere prijs krijgt.

Hoe wordt het gedaan?

De beste manier om de waarde van uw huis in de huidige markt te bepalen is het bestellen van een taxatie. In principe zullen de hypotheekverstrekkers de taxatiewaarde gebruiken en komen met de huidige marktwaarde in verhouding tot de prijs die voor het huis is betaald.

Hieronder is een lijst van enkele situaties die u moet zich bewust zijn van als u overweegt een taxatie outfit die groter uw huis zal gaan.

1. Je hebt een oud gedocumenteerd huis.

Als u een oudere gedocumenteerde huis, en hebben verbouwing gedaan, of hebben sommige schade. Het is belangrijk op te merken, moet de koper proberen om u de lage kosten reparatie tarief, en niet de hoge kosten vervanging kosten. Dit zal uw huis verschijnen meer waardevol. De meeste makelaars zullen u in deze richting sturen, door u te vertellen dat taxateurs soms “slechte” taxaties zullen ontmoedigen om zo een hogere prijs te krijgen. Dit laat zien dat waardering niet genoemd wordt…. u wilt alleen het beste!

2. Uw huis of perceel is thuis en meer dan 1/3 van de makelaars in uw omgeving draagt uw pet.

Als u probeert uw huis te verkopen of weg te geven, wees dan voorbereid op een groot aantal mensen die door uw huis lopen, en u laten weten dat u een goede deal heeft om te verkopen of dat u door het gebied rijdt. Een goede beloning is $1000-$5000.

3. Je denkt dat je huis een mooie investering zal zijn.

Nou, verspil geen kostbare tijd. Ik heb liever $ woedende huiseigenaar lopen door mijn huis … dan wat had kunnen zijn, een potentiële koper lopen rond uw huis die uiteindelijk misschien niet laten zien het huis, tenzij ze hebben een huis inspectie gedaan, en besloot dat het niet de moeite waard was. Een taxatie had dit punt kunnen veranderen.

4. Gebrek aan reparaties.

Wanneer u klaar bent om te verkopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen wanneer een potentiële koper loopt door uw huis, het is “net alsof je er woont.” Betaal voor de beste thuis inspectie bedrijven, neem een pocketboek van shot-koper op u bij uw eerste kans….in alle opzichten!

Zorg ervoor dat u de waarde van uw huis in goede staat brengt, en bied een lagere prijs, om meer aanbiedingen aan te trekken.

5. Eis om het huis te zien voor de taxatie

Het kopen van een huis is een emotioneel moment, wees voorbereid om het huis aan de koper te presenteren zoals het te koop is aan de potentiële taxateur. Neem een beslissing, gebaseerd op de beste taxatiewaarde die je kunt krijgen. Het is belangrijk om ook te wijzen op dingen die niet kapot of beschadigd zijn, u merkt ze misschien niet op, maar de taxateur wel.

Laatste gedachten

Vergeet niet dat het in uw beste belangen, om als het mogelijk is, geef het huis op voor het tonen van op een zondag, of forady, zoals:

-Het huis van de makelaar is schoon. -Uw gazon is gemaaid en onkruidvrij. -Uw appartement is schoon.

$ Verbeter de curb appeal-Uw Ocean Front Condo is schoon Laat de koper door uw huis, lopen in een huis, net zoals je zal worden gepresenteerd

Laatste en niet de minste … wees bereid om NEE te zeggen. Als u toch besluit om uw huis te laten zien…wees dan voorbereid op het feit dat het mensen die misschien willen kopen echt stoort.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.