De voordelen van een warmtepomp

Warmtepomp Den bosch

 

 

 

 

Een hybride warmtepomp gebruikt elektriciteit en gas om uw huis volledig te verwarmen. Deze pompen zijn zeer populair in warme zuidelijke locaties. Ze zijn zeer energie-efficiënt en een zeer populaire keuze voor bedrijven, scholen en ziekenhuizen.

Hoe werken ze?

Deze warmtepompen werken als een koelkast tijdens het koelseizoen. In het stookseizoen worden ze echter omgekeerd om warmte te onttrekken. Tijdens dit proces werkt de pomp bij ongeveer 55 graden Celsius. Bij deze temperatuur wordt de warmtestroom omgedraaid van de compressorspiralen bij de oven terug naar de compressor van de warmtepomp.

Ze koelen een ruimte wanneer lucht uit de verwarmde ruimte over de met koelmiddel gevulde spoelen stroomt. De lelijke spoelen zijn gecomprimeerd en ingekapseld in de buitenkast, waardoor stof en pollen uit de woning worden gehouden.

Soorten

Er zijn twee hoofdtypes warmtepompen – een heteluchtwarmtepomp en een koude-luchtwarmtepomp. Er zijn nadelen aan het gebruik van koude lucht en warme lucht systemen. Een koudeluchtsysteem kan erg luidruchtig zijn en ergernis veroorzaken als het niet in een open ruimte staat. Het is ook moeilijk om hogere temperaturen te bereiken.

Voordelen van een warmtepomp

Ze zijn klein van formaat en functioneren zonder veel energie te verbruiken.

Ze zijn geweldig voor alle soorten klimaten.

Er is geen behoefte aan een oven of koelmachine.

Er is minder lawaai.

De binnenbatterij wordt niet blootgesteld, zodat het verzamelen van stof en pollen aanzienlijk wordt verminderd.

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, een koeler huis is altijd een wenselijke situatie.

De warmtepomp is een efficiënt verwarmingssysteem voor uw huis in de koudere maanden. De warmtepomp verwarmt uw huis en verwarmt de lucht met buitenlucht.

De warmtepomp is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waaronder de binnenbatterij en de ventilator.

Het binnenwerk van een warmtepompsysteem is compact en kan aan de muur worden bevestigd.

Het materiaal waarvan uw huis is gemaakt is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Heeft u een houtkachel? Hoe zit het met isolatie in uw muren? Er bestaan brochures met gedetailleerde instructies voor de installatie en de nodige informatie voor uw specifieke toestel.

Een laatste punt is de hoeveelheid elektriciteit die een pomp verbruikt. Veel warmtepompen worden beoordeeld op basis van hun verwarmingscapaciteit. De hoeveelheid stroom die de warmtepomp nodig heeft, wordt gemeten aan de hand van de British Thermal Units (BTU). Zoek naar de pomp met de hoogste BTU, zodat u uw huis kunt koelen of warm water kunt gebruiken.

De luchtwarmtepomp is het meest betrouwbaar, maar een groot deel van de kosten voor verwarming en elektriciteit worden gemaakt bij de eerste installatie. Het is echter de meest efficiënte manier om de energiekosten te verlagen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.